Recept: Buchta s pudingom - ideálny zákusok ku káve
Jednoduchý koláč s rôznymi variáciami, podľa vašej chuti.
Ingrediencie na koláč s pudingom:
- 3 vajcia,
- 2 vanilkové cukry,
- 250 g kryštálového cukru (+ cukor do pudingu podľa návodu a vlastnej chuti),
- 100 ml oleja (+ olej na namazanie plechu),
- 300 ml vody,
- 2 prášky do pečiva,
- 350 g polohrubej múky,
- 2 balenia pudingu,
- 0,5 l mlieka,
- 400 ml kyslej smotany,
- 3 lyžice práškového cukru,
- hrubá múka na vymazanie plechu.
Postup prípravy koláča s pudingom:
1️ Vajcia vyšľaháme spoločne s vanilkovým a kryštálovým cukrom.
2️ Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a počas miešania postupne pridávame vodu a olej. Vypracujeme cesto, ktoré vylejeme na plech na pečenie namazaný olejom a vysypaný hrubou múkou. Pred naliatím cesta na plech uvaríme z dvoch balíčkov puding, ale len z cca. 0,5 l mlieka, aby bol výsledkom dostatočne hustý puding.
3️ Do surového cesta na plechu vylejeme cik-cak ešte teplý puding.
4️ Pečieme v rúre vyhriatej na cca. 180 °C približne 30 min. (špajdľa povie presne, len to nechce pichať tam, kde je naliaty puding)
5️ Po upečení, ešte teplý koláč, potrieme kyslou smotanou osladenou práškovým cukrom a celé posypeme grankom.
6️ Dáme vychladnúť a následne podávame.
Koláč s pudingom (Autor: Zapardrobnych.sk)
Tip!
Cesto môžeme rozdeliť na dve časti, kedy druhú ochutíme kakaom a vlejeme cik-cak na plech do prvého dielu cesta. Pudingy môžeme napríklad uvariť aj každý iný – viac farieb viac chutí. :)
Na záver nemusíme posypávať grankom, ale napríklad škoricou s cukrom, kokosom…
Tím Zapardrobnych.sk praje dobrú chuť.