Chlieb plnený údeným bôčikom
Hoci to na prvý pohľad možno tak nevyzerá, ale tento recept je skutočný klenot, ktorý na našom blogu nesmie chýbať. Poďte si pripraviť úplne vynikajúci plnený chlieb, na ktorý po ochutnaní nedáte dopustiť!
Chlieb plnený údeným bôčikom (Autor: Receptyschuti.cz)
Suroviny, ktoré na plnený chlieb budeme potrebovať:
- 1 chlieb (guľatý alebo veka)
- 500 g údeného bôčika
- 1 ks kyslá smotana
- 1 ks červená kapia (prípadne viac kusov rôznych farieb)
- 3 ks taveného syra – trojuholníčky
- olej
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup:
1️ Bochníku zrežeme nožom vrchnú časť a vytvoríme si tak „pokrievku“. Vnútornú mäkkú časť chleba (stiedku) vyrežeme a vydlabeme tak, aby sme mali čo najväčšie kusy.
2️ V kastróle opražíme na kocôčky nakrájaný údený bôčik, ktorý následne scedíme.
3️ Tuk z bôčika použijeme spoločne s olejom na vymazanie vnútornej časti chleba a potrenie jeho kôrky spoločne aj s všetkými kusmi striedky.
4️ V mise vymiešame tavený syr so smotanou, pridáme osmažený bôčik a na tenké prúžky nakrájanú kapiu. Nakoniec osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti.
5️ Celou zmesou naplníme bochník chleba, ktorý potom vložíme na pečiaci plech a okolo rozložíme omastenú striedku so zrezanou hornou časťou bochníka.
6️ Pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C cca 30 minút. Ku koncu pečenia môžeme chlieb prikryť pôvodnou chlebovou „pokrievkou“.
Tím Zapardrobnych.sk praje dobrú chuť.