Recept na domáce kaiserky
Domáce kaiserky ľahko a rýchlo
Kupované rozpečené pečivo vás už nebaví? Poďte si upiecť vlastné domáce kaiserky – podľa nášho receptu to zvládnete hravo.
Domáce kaiserky (Autor: Zaparkorun.cz)
Suroviny na domáce kaiserky:
- 500 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 20 g droždia
- 250 ml vlažného mlieka
- 150 ml oleja
- 2 lyžičky soli
- 1 lyžička cukru
- 1 vajce na potretie
Na posypanie môžete použiť:
- sezam
- rascu
- mak
- slnečnicové semienka
1️ Najprv si do misy nasypeme múku a vytvoríme jamku, do ktorej si nadrobíme kvasnice. Posypeme ich cukrom a prilejeme 6 lyžíc vlažného mlieka. Vo zvyšku mlieka si rozšľaháme vidličkou vajcia, pridáme soľ a olej. Vlejeme do misy k múke a cesto spracovávame asi 5 minút.
2️ Povrch hladkého cesta posypeme trochou hladkej múky, prikryjeme utierkou a necháme v teple 30 minút kysnúť.
3️ Z cesta vytvoríme 10 bochníčkov a necháme ich 30 minút dokysnúť na plechu. Rúru predhrejeme na 170 stupňov. Každý bochníček potrieme rozšľahaným vajíčkom a rozrežeme skoro až dole, aby získal tvar kaiserky.
4️ Kaiserky môžeme prípadne posypať tým, čo máme radi a dáme piecť do rúry. Pečieme približne 20 minút, kým sa nesfarbia dozlata.
Tím Zapardrobnych.sk praje dobrú chuť.