Recept na vynikajúce špagety po uhliarsky
Veľmi jednoduchý a rýchly spôsob prípravy cestovín, ktorý určite zvládne aj začiatočník.
Špagety po uhliarsky (Autor: TopRecepty)
Suroviny na špagety po uhliarsky:
- 400 g špagiet (na 4 porcie),
- 150 g anglickej slaniny,
- 200 g smotany,
- 100 g strúhaného parmezánu,
- 4 vajcia,
- 1 lyžica oleja,
- čerstvo pomleté čierne korenie,
- soľ.
Postup:
1️ Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale.
2️ Medzitým rozšľaháme vajcia, smotanu, syr, soľ a čierne korenie.
3️ Slaninu nakrájame na kocôčky alebo rezančeky a na oleji ju na panvici oškvaríme.
4️ Špagety scedíme, vložíme do panvice a premiešame so slaninou.
5️ Prelejeme pripravenou syrovou omáčkou, ktorú za stáleho premiešavania ohrievame na miernom plameni (kto nemá plameň, tak na zníženom výkone platničky), kým vaječná hmota zhustne.
Tip!
Pred podávaním môžeme zľahka posypať trochou parmezánu. Miesto špagiet možno použiť akékoľvek cestoviny, ktoré máte radi.
Tím Zapardrobnych.sk praje dobrú chuť.