Loading...
Ikona košíku Košík je prázdny 0 0.00
Loading
Košík je prázdny
Nakúpte ešte za   a budete mať dopravu zadarmo.

Recept na TIRAMISU – podľa Emanuela Ridi

28.02.2023 16:02; Upravené: 21.02.2024 01:22

Tiramisu je taliansky dezert, ktorý sa skladá z mäkkého syra, bielkovej zmesi, kávy, likéru, čokolády a dezertových piškót.

I keď jeho pôvod nie je jasný, je zvyčajne označovaný ako vidiecke jedlo z regiónu Veneto v severnom Taliansku. Prvé zmienky o tiramisu pochádzajú z polovice 20. storočia. Existujú taktiež dve teórie o jeho pôvode. Prvá teória tvrdí, že tiramisu pochádza z reštaurácie Le Beccherie v Trevise, kde bolo prvýkrát podávané v roku 1969. Druhá teória však tvrdí, že dezert pochádza z druhej polovice 20. storočia, kde bol podávaný v reštaurácii Alle Beccherie v Padove.

Ingrediencie na 4 porcie tiramisu:

  • 500 g Mascarpone,
  • 5 lyžíc kryštálového cukru,
  • 5 vajec,
  • 2x malý štamperlík Amaretto,
  • šálka silnej čiernej kávy,
  • 2 balenia cukrárskych piškót,
  • kakao na posypanie.

Recept na TIRAMISÚ

Postup prípravy tiramisu:

  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.
  2. Z bielkov vyšľaháme sneh.
  3. Do žĺtkov pridáme Mascarpone, dobre premiešame a nakoniec pomaly vmiešame sneh.
  4. Piškóty namáčame do kávy zmiešanej s Amarettom, len rýchlo, aby sa nerozmočili. Skladáme do formy – piškóty, krém, piškóty.
  5. Poslednú vrstvu krému posypeme kakaom.
  6. Necháme minimálne 2 hodiny stuhnúť v chladničke.

Tím Zapardrobnych.sk praje dobrú chuť.