Jednoduchá a rýchla omáčka z bravčového mäsa
11.05.2023 12:00; Upravené: 21.02.2024 01:12
Ingrediencie na omáčku z bravčového mäsa:
- 500 g pliecka
- 1 cibuľa
- 2 lyžičky červenej mletej papriky
- rasca
- majoránka
- smotana na šľahanie
Omáčka z bravčového mäsa (Autor: Zapardrobnych.sk)
Postup prípravy omáčky z bravčového mäsa:
- Na oleji osmažíme na kocôčky nakrájanú cibuľu, potom pridáme na kocky nakrájané mäso a chvíľu z každej strany osmažíme.
- Pridáme soľ, rascu, majoránku, sladkú papriku a zalejeme vodou.
- Dusíme v tlakovom hrnci do zmäknutia (cca 30 minút).
- Potom všetko vlejeme do hrnca a zahustíme múkou rozmiešanou v mlieku a 5 minút povaríme.
- Nakoniec vmiešame smotanu na varenie. Ako prílohu použite to, čo má kto rád. Cestoviny alebo knedľu.
Tím Zapardrobnych.sk praje dobrú chuť.