Recept na sviežu tvarohovú tortu Míša
18.06.2023 13:00; Upravené: 21.02.2024 00:45
Táto tvarohová torta je dokonalou sladkou pochúťkou pre každú príležitosť. Nadýchaný korpus potretý jemným tvarohovým krémom a pokrytý lahodnou čokoládovou polevou zaručene očarí každého milovníka dezertov.
Suroviny na korpus
- 4 vajcia (bielky a žĺtky oddelene),
- 4 lyžice práškového cukru,
- 4 lyžice polohrubej múky,
- 1 lyžička kypriaceho prášku,
- 1 lyžica oleja,
- 1 lyžica kakaa.
Suroviny na prípravu krému
- 750 g tvarohu,
- 200 g masla,
- zhruba 200 g práškového cukru (podľa chuti).
Suroviny na polevu
- 60 g horkej čokolády,
- 50 g masla,
- 1 lyžica mlieka.
Tvarohová torta Míša (Autor: www.freepik.com)
Postup prípravy
- Ešte, kým začnete, dajte rúru predhriať na 180 °C.
- Prvým krokom v príprave korpusu je vyšľahanie žĺtkov s cukrom a olejom. Mala by vzniknúť svetlá pena.
- V inej mise vyšľahajte bielky do pevného snehu.
- K vyšľahaným žĺtkom pridajte zmes múky, prášku do pečiva a kakaa – ideálne preosejte cez sitko.
- Do zmesi pridávajte po častiach bielkový sneh, vždy dobre zapracujte. Ideálne s pomocou lyžice alebo stierky na cesto – sneh vmiešajte jemne, aby zostal nadýchaný.
- Pripravte si tortovú formu, vyložte ju papierom na pečenie a boky zľahka vymažte tukom (maslom alebo olejom).
- Pečte zhruba 15 minút, potom cesto skontrolujte špajdľou. Pokiaľ nie je hotové, nechajte ešte asi päť minút dopiecť.
- Korpus nechajte schladnúť a medzitým si pripravte krém a polevu.
- Maslo nechajte zmäknúť a vyšľahajte ho s tvarohom. Pridajte tiež cukor podľa chuti – zašľahávajte po častiach.
- Vzniknutým tvarohovým krémom môžete potrieť vychladnutý korpus umiestený v tortovej forme.
- Polevu vytvoríte rozpustením čokolády a masla vo vodnom kúpeli. Potom pridajte mlieko a dobre premiešajte. Ešte teplú ju navrstvite na tvaroh. Potom nechajte ztuhnúť v chladničke. Asi po dvoch hodinách môžete podávať, dlhší pobyt v chladničke však torte prospeje.
Tím Zapardrobnych.sk praje dobrú chuť.