Recept na chutné domáce langoše
01.07.2023 14:00; Upravené: 21.02.2024 00:41
Langoše sú obľúbené hlavne na jarmokoch a festivaloch, ale môžete si ich pripraviť aj doma. S klasickými náplňami, ako napríklad cesnaková omáčka alebo syr, sú langoše ideálne ako rýchly olovrant pre všetky príležitosti.
Ingrediencie na prípravu domácich langošov:
- 500 g hladkej múky,
- 500 ml mlieka,
- 1 celé droždie,
- cukor,
- soľ,
- strúhaný syr,
- cesnak,
- kečup.
Domáce langoše (Autor: Zapardrobnych.sk)
Postup prípravy domácich langošov:
Ide o veľmi jednoduché cesto.
- Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások.
- Až začne pracovať, prisypeme múku, osolíme a vypracujeme cesto.
- Cesto necháme 30 minút kysnúť v teple (stačí izbová teplota).
- Vykysnuté cesto vypracujeme a smažíme na oleji dozlatista (asi 12 placiek).
Tím Zapardrobnych.sk praje dobrú chuť.